Dienstag, 9. November 2010

Könyv: Robert Kiyosaki - Adósság-kalauz


Rájöttem, hogy jól kezelem a pénzügyeimet - amit persze eddig is tudtam!
Azért szeretem ezeket az okos könyvecskéket!:-) Kicsit felrázzák az ember agyát.

Egy átlagos lány

A közelmúltban megismerkedtünk egy leányzóval, aki 12 évig drogos volt. Na heroin nem volt a játékban, de minden más. Most 3 éve tiszta. Hihetetlen nyitottsággal áll az élethez, dolgozik magán folyamatosan, gondolkozik, fejlödik. Tetszik nekem.

Olyan érdekes öt hallgatni és rájönni, hogy ez a lány én is lehettem volna ... vagy bárki közülünk.
Eddig valami furcsak "állatfajnak" tekintettem a drogosokat, elöítélettel gondolva, hogy szegények biztos rossz családi körülmények közül jönnek, történt valami nagy törés az életükben stb. (nem velük szemben, hanem a körülményeikkel szemben voltak elöítéleteim)
Soha nem gondoltam komolyan bele, hogy drogossá válni manapság annyira egyszerü.

Ennek a lánynak nem voltak alkoholista szülei, nem verték, nem voltak az átlagnál szegényebbek, stb. Ez a lány egy a sok átlagos lány közül, hús és vér tinédszer volt, iskolába járt, pasizott, bulizott ... csak mindezt drogokkal.

Azt hiszem, eddig a Marson laktam. Mert igenis bármikor bárkivel megtörténhet bármi!

NEM

Szombaton magyar összeröffenésre voltunk hivatalosak, amit ismeröseink rendeztek egy magyar étteremben. Mint kiderült ez egy "árukapcsolásos" este, amiröl elfelejtettek szólni!
Mi nagy elánnal hívtunk társaságot, aztán csak gyöztünk égni.

DE! Hatalmas büszkeséggel közlöm, hogy NEM-et mondtam a biztosításos maminak!
Amikor odejött az asztalhoz és közölte, hogy akkor most fáradjunk át a másik terembe, mert ö elöadást tart, szeretné bemutatni a munkáját, én azt mondtam, hogy NEM. Meg vagyok szivatva, éhes vagyok, utálok minden biztosítási ügynököt, akkor nehogy már azzal töltsem a szombat estémet, hogy öt hallgatom!
Látnotok kellett volna a körülöttem ülök arcát.... és a mamiét is!

Hösnek éreztem magam! - én voltam az egyetlen, aki meg merte tenni!:-) Azóta hajlongva fogadnak a társaságban!:-)

(háttérinfó azoknak, akik nem ismernek: én vagyok az a hülye, aki mindenre igent mond, mindenkinek segít, mindenkit meghallgat stb. stb.- mégha egy csöpp kedve sincs hozzá)

Ünnepeljetek Feleim!:-)

A vadállat története folytatódik

Nahát idöközben kiderült - miután éjszaka közepén összefutottunk a szomszéd nénivel pizsamában, ö pongyolában, épp rohanva az folyosó ablakához, hogy esetleg látjuk a vadállatot:-) - hogy valószínü valaki pikkel említett pongyolás nénire. Ugyanis egy alkalmat leszámítva, amikor nálunk szorították be, minden alkalommal nála történik a csengetés. Ebben rendszer van! És azt is elmesélte, hogy névtelen telefonálói is vannak éjszakánként.

Kérdem én, kinek árt egy ilyen néni?? Merthogy az tény, hogy egy buzgómócsing, de azért összességében nem egy szörnyeteg. Ugyan mindent lát és hall és észlel a házban, de ennek azért meg vannak az elönyei is (azt is elmesélte, hogy egyszer a biciklitárolóban elkapott egy tolvajt éjszaka!)

Ma éjszaka 3-kor csinálták. Változatosak, a rugalmasságukra nem is panaszkodnék.
Néni tegnap volt a rendörségen, azt mondták neki, hogy fokozott figyelemmel fognak az utcán járörözni. Arra gondoltunk, hogy ha ma is lesz, akkor mi is bemegyünk, nehogy azt higgyék a rendörök, hogy a néni képzelödik, mondván már öreg és üldözési mániás.

Szorítsatok nekünk, hogy megunja a vadállat!