Dienstag, 20. Juli 2010

Hol marad a morál?

Na most úgy felhúztam magam, hogy úgy gondoltam ez megér egy bejegyzést ... aztán hátha jobban is érzem magam, ha leírom!?
Eset: kollégával megbeszéljük tegnap, hogy ma egy fél órával késöbb jön. Ez rendben is van, hiszen van 5 túlórája. Még örülök is, hogy legalább ennyivel is kevesebb lesz neki.
Erre ma reggel ír egy sms-t (még azelött, hogy ide kellett volna érnie), hogy egy picit még késöbb jön, mert be kell valami telefonos üzletbe szaladnia. Ok, semmi baj, még jobb! Még kevesebb túlóra!
Aztán 1 órával késöbb ír megint, hogy most meg még hazaszalad bevenni egy fájdalomcsillapítót migrén ellen. Hát legyen, nem vagyok semmi rossznak elrontója!
Nade ez most idestova 3 órája volt. Azóta megkukult.
Próbálkoztam, kb. 2 óra elteltével írtam neki, hogy na mi újság?
Erre mi van? Semmi. Se válasz, se bejövetel!

Hát hol van itt kérem a morál?

De ami a legszörnyübb az egész történetben, hogy ilyenkor magamra vagyok, de borzalmasan!! mérges. Hol ronottam el? Túl kedves voltam hozzájuk?

Másrészt meg miért kell nekem állandóan magamat hibáztatnom? Nem elvárható egy embertöl, egy alkalmazottól, hogy fair legyen? Ha már én az vagyok!

Aztán belsö hang: lehet én nem voltam jó példa nekik? Persze, én is szoktam késöbb bejönni, de akkor megmondom, hogy mikor. Ha mégsem érek ide, akkor meg legalább a kezmbe veszem azt a nyamvadt mobiltelefont (hogy ha már létezik!) és írok, hogy kések.

De Ilyet! Számomra ez elképzelhetetlen! Vagy én jövök a Marsról?

És ráadásul majdnem biztos vagyok benne, hogy ma már be sem fog jönni. Majd valamikor 4 körül ír, hogy ö milyen rosszul van és nem tud jönni és bocsi és ó jajj, olyan rosszul volt, hogy még a telefont sem tudta a kezébe venni! És persze én legyek már megértö, mert neki olyan rossz, ö olyan béna életszituációban van és és és ...

Én meg persze borzalmasan megértö leszek. Kb. 2 percig irgum-burgum, aztán napokig önmarcangolás. Miért nem ordibáltad le a fejét? Miért nem írod meg azonnal a felmondását?

Valakinek valami ötlet, hogy hogy lehet agressziót fejleszteni?? Úgy érzem mégiscsak én rontottam el a dolgot:-(

Vagy ne legyen az ember lánya fönök, vagy legyen egy marcóna, aki leordibálja a munkatársak fejét? Egyik megoldás sem tünik kielégítönek.

Foly. köv.