Freitag, 3. Dezember 2010

Én bízom ...


Én biz´isten bízom a "Német Állami Vasutakban"! (remélem hallják az érintettek, kimondom hangosan is)

Kedves Deutsche Bahn! Én most hétvégén hozzád fordulok és nem a Mikuláshoz! Kérlek, vigyél engem Brüsszelbe, méghozzá úgy, hogy ne kelljen mondjuk valami állomáson éjszakáznom! Köszönöm!:-)

Szorítsatok nekem, hogy ne essen a hó és ne legyen éppen vasárnap felsövezeték-szakadás, ugyanis nagy kalandra indulok. Miután nem vagyok hajlandó kifizetni egy nyavalyás vonatjegyért München-Brüsszel vonatkozásában 160€-ót, útra kelek a "szép hétvége- jegy" elnevezésü csodával, ami 37 €. Ezzel eljutok a határig, majd következö 19 €-ért tovább Brüsszelbe, azaz összesen 56€. (ja, és ezért még másik 4 ember is utazhatna velem együtt - valakinek kedve?? Jó buli lesz!)
Ugyan 160 €-ért ott lennék 6 óra alatt, így meg rázathatom magam 10-11 óra hosszat, de ér nekem annyit (pont kitelik belöle egy cipö:-) az a pár óra különbség.

Az egyetlen szépséghibája a dolgonak, hogy ezzel a jeggyel nem szállhatok fel IC/ICE-re, értsd 7, azaz hétszer kell átszállnom. Már az elsö késénél bukik szinte az egész terv.
Épp most lettem kész a B-C-D tervek felállításával, azaz teleírtam 2 db A4-es lapot a lehetséges késöbbi indulásokkal mind a 7 átszállóhelyre gondolva:-)

Remélem megértitek, miért kérem, hogy gondoljatok rám vasárnap! --- ne, állj! Ne is rám gondoljatok! Inkább küldjetek pozitív gondolathullámokat a vonatoknak és a nemhiába híressé vált német precizitásnak, pontosságnak!



Ui.: CSillu: 3 napig nem tudok súlyt mérni, ne nézd a blogom 2 óránként, nem lesz bejegyzés!:-).... ja és facebook-on sem leszek:-(


A térdzokni

A harisnyát gyülölöm minden formájában, a most divatos leggingsekért (lásd: cicanadrág) meg nem vagyok hajlandó 10 €-ót kiadni, úgyhogy nem marad más: térdzokni.
De miért van az, hogy a huszadik térdzoknit veszem és hiába minden?
Egytöl egyig lecsúsznak a vádlimon.

Ezért ma reggel úgy döntöttem - többek között azon tény nyomására, hogy nem volt tiszta térdzokni a fiókban, kint pedig méteres hó - hogy kibabrálok én ezekkel a gonoszokkal! Valahol a szekrény legmélyén rakosgatok már évek óta egy lábszárvédö ilyen izét ... tudjátok, az a kötött csö. Na szóval jól kigondoltam, hogy minek nekem térdzokni, ha felvehetek egy rendes bokazoknit és felhúzhatom a lébszárvédöt?? Éééés, láss csodát, müködik! Nem csúszik le és még melegebb is, mint egy sima zokni. Söt, ezt még napközben, ha melege támadna a lábamnak, még könnyedén le is vehetem!

Éljenek a lábszárvédök!
Szívesen lophatjátok az ötletet -mert tuti, hogy nektek ez nem jutott eszetekbe, mert kicsit sem kézenfekvö!:-)