Donnerstag, 19. August 2010

Nem kell mindig kaviár

Johannes Mario Simmel: Nem kell mindig kaviár

Csakhogy ne térjünk el ettöl a film-könyv vonaltól. Ebböl is készült sorozat (talán több is). Tényleg olyan olvasva is, mintha valami sorozat lenne. Megjelenhetett volna darabokban is, hiszen olyan 650 oldal körül van.
Kedvesem ajánlására vettem kezembe. Gondoltam ez jó lesz, ez is ilyen mindenhol emlegetett, idézett könyv. (Na ha én ezt a klubban elmesélem!)
Szórakoztató irodalom, végre valami vidám a szürkeségeim után.

Angol úriember (olyan igazi). Idö: második világháború. Bankár, imád fözni és minden nöt levesz a lábáról, sármos, fiatal.
Úgy van felépítve a könyv, hogy minden részhez van egy recept is (vagyis 3 fogás). Fözés közben jönnek a jó ötletei. Thomas Lieven a becses neve.
Miután az üzlettársa átveri, belekeveredik egy jó kis kalamajkába. Lényegében mindenféle izgalmas dolgok történnek vele, olyan kalandos történetek. Kicsit James Bond hangulat. A szuperhös. Elkötelezett pacifista (mindez a háború közepén!). 3-4 ország titkosszolgálata harcol érte, nagyon fifikás. Egyszer itt-egyszer ott szegödik el, de soha nem elhivatottságból, csakis kizárólag a béke kedvéért. ... na meg mert nem hagynak neki más megoldást. Ja igen! Ha valaki hiányolná, akkor ne tegye! Szerelem is van!:-)

Úgy 2-300 oldal után megkérdeztem magamtól, hogy most mi is jöhet még? De aztán jönnek új napok, új kalandok. A végére már jó, hogy vége. Nem lesz unalmas, de olyan, mint amikor az ember tudja, hogy úgyis minden jóra fordul. Hát ez itt is így van!

Szerintem érdemes olvasmány. Nagyon szeretném megszerezni a sorozatot belöle, de úgy tünik nem jelentették meg dvd-n:-( Annyira jól kidolgozott jellemek szerepelnek, olyan jók a szituációk, hogy biztos jót lehetett belöle csinálni.

(u.i. : közben lenyomoztam és németül van DVD-n. Yipiii, már tudom is, mit kérek a szülinapomra!:-) És képzeljétek itt 1977-ben sugározták! Nem mai anyag!:-)

2

Hüüü! Van egy új olvasóm! Megduplázódott a követöim száma! Ez már kezd komolyra fordulni!
Köszönöm a figyelmet Füles!:-)