Dienstag, 23. November 2010

Gyerekképek

Miért van az, hogy bármely közösségi oldalt nézegetve rákattintok arra a gombra, hogy ismerösök új képei, vagy csak spontán be-bekukucskálok valakihez, akkor az esetek 90 %-ban gyerekeket látok??

Azt értem én, hogy az ember büszke a gyerköcre (és rendben is van így), hogy csodásnak, okosnak, szépnek látja az utódot ... de nem lehetne ezt más körökben kiélni? Pl. a Nagyszülök tuti szívesen végignéznek 1000 képet is a legdrágább unokáról.
Az is rendben van, hogy a korom, és ezáltal az ismeröseim kora alapján is, épp ott tartunk, hogy szaporodásnak indultunk.
De a közösségi oldalak azért vannak, hogy MI, azaz MI, és nem a gyerekünk tartsa a kapcsolatot a barátaival, hírt adjon Magáról. Mégha a Magáról-ban, a gyereke is benne van.

Úgy utálom, hogy kíváncsi lennék az emberekre, a barátaimra és ehelyett homokozó, tortát evö, síró, nevetö, menni tanuló kölköket látok! Félreértés ne essék, nem a gyerköcökkel van a bajom, szeretem én öket, és remélem nekem is lesz hozzájuk szerecsém, de egy szülö ne CSAK a gyereke által akarja már magát definiálni! Ha már bejelentkezik valahova, akkor legalább a képek fele (vagy legalább pár darab) legyen már magáról és ne csak a gyerekröl.

Nnaaa, ezt már régen le akartam írni!:-)