Samstag, 16. Oktober 2010

Motiváció

Szeretem az önfejlesztö, tanácsadó könyveket.
Nem azért, mert mindent betartanék, amiket leírnak, egy része humbuk.
De mégis van bennük valami, hatást érnek el, elgondolkodtatnak, motiválnak.

Az utóbbi idöben ugyen kevés ilyet olvastam, de tegnap reggel úgy gondoltam, most jó lesz. Kint szürkeség, hideg ... ide nekem önfejlesztés, okosodás, vagy ha más nem, olvasgatás a jó meleg takaró alatt.
"Szakmámból adódóan" elönyben részesítem a pénzügyi vonatkozású tanácsadókat, anno a marketing tanárunk "fertözött meg" ezekkel. Olyan szemináriumokat tartott, mint pl. A siker titka, vagy máskor olvasókört szervezett, ahol mindenkinek ki kellett választani egy bizonyos listából egy tanácsadó könyvet ... az volt az elsö ilyenem. (Gazdag papa, szegény papa)

Nem használom vallásként a leírtakat, gyakran még hinni sem hiszek bennük, de az biztos, hogy motiválóan hatnak. Ma nem úgy ébredtem, hogy a fene vigye, már megint fel kell kelnem, hanem kipattantam és úgy éreztem ide nekem Világ, ma bármire képes vagyok!
Ha másért nem, ezért megéri öket olvasni.


..... ja de, van másik aspektusa is. Nem tudom, hogy ezeknek köszönhetem-e, de úgy érzem, hogy a kezemben tartom az anyagi ügyeimet. Nincs adósságom, nem is volt ... és nem is lesz.
Felelösséget vállalok magamért. Ha szar van, akkor tudom, hogy azért van, mert nem tettem meg mindent, amit kellett volna. A hozzáállásommal van a gond.

Ja igen, jut eszembe! hiszek a gondolatok erejében is! - (ezt már lehet, hogy ezekböl a könyvekböl vettem?;-)

Kicsit elsodródtaam ... de ma megváltom a Világot!

Dr. Doreen Virtue, Angyali útmutatás

Nem tudom mit csinálnak ,de vicces

Tegnapelött új bolt nyílt a szomszédságunkban és egész nap hostess lányok és fiúk álltak az ajtó elött és csalogatták a vásárlókat.
Fogalmam nincs, hogy milyen módszert használtak, mit mondtak, mit tettek, de én egész nap mosolygós arcokat láttam elmenni a mi kirakatunk elött. Az elsö egy-két ember láttán még csodálkoztam is, hogy na mifene, milyen vidámak ma az emberek! ... mire leesett, hogy ennek valami oka van. Aztán kicsivel késöbb arra is rájöttem, hogy mi az oka. Ezek ott odaát nagyon viccesek lehettek, valami jó szöveggek állíthatták meg az embereket, mire azok mosolyogni kezdtek és a mosoly kitartott pár métert, hogy nekem is jusson belöle (a kirakaton keresztül)
Valahogy kellemes volt a nap:-)
És kimondottan érdekesnek találtam, hogy én a hostesseket nem látom, csak azt, hogy mit érnek el.

Ügyesek voltatok!

Graham Greene, Monsignor Quijote

Graham Greene, A kezdet és a vég

Gyárfás Miklós, A szigetkeresö